Провежда се мащабна спецакция на територията на РУ-Асеновград. Тя стартира от 7 ч. тази сутрин и е насочена към цялостното обезпечаване на обществения ред и пътна безопасност, превенция и противодействие на битовата престъпност и предотвратяване на евентуални закононарушения, съобщиха от полицията в Пловдив.

В специализираната операция участват служители от районното управление, пловдивските отдел "Икономическа полиция“ и сектори "Специализирани полицейски сили“, "Специални тактически действия“ и "Пътна полиция“ и Зонално жандармерийско управление. Включени са и представители на ТД НАП, Агенция "Митници“, Областна дирекция по безопасност на храните и Регионална дирекция по горите.

От смесените екипи се проверяват частни адреси, търговски обекти, автомобили и хора на територията на крайните квартали и махали в Асеновград, Садово и селата Болярци и Боянци, а до края на акцията в обхвата им ще влязат и други населени места.

Междинни резултати от операцията ще бъдат предоставени на брифинг по-късно през деня от директора и заместник-директора на ОДМВР – Пловдив старши комисар Васил Костадинов и комисар Радослав Начев.