Продължават кражбите в Старозагорско, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора.

На 8 юли в РУ - Казанлък е постъпило съобщение за извършена кражба на части и елементи от машинното отделение на асансьорно съоръжение, намиращо се в сграда в ЖК "Изток" в Казанлък. На място е установено, че за времето от 12:00 ч.  до 17:30 ч. на същия ден, след като е проникнато в асансьорното отделение, са отнети спирачен електромагнит и захранващ кабел. В РУ - Казанлък е образувано досъдебно производство.

           

На същия ден в РУ - Казанлък е постъпило съобщение за кражба от къща в с. Едрево, общ. Николаево. На място е установено, че за времето от 20:00 ч. до 23:00 ч., след като е проникнато в имота чрез взломяване на стъкло на външна входна врата, е извършена кражба на 5150 лева, 2150 евро и златни накити. В РУ - Казанлък е образувано досъдебно производство.

           

На 9 юли в РУ - Казанлък е постъпило съобщение за кражба от къща в с. Черганово, общ. Казанлък. При посещение на място е установено, че за времето от 08:00 ч. на 8 юли до 07:00 ч. на 9 юли, в дома е проникнато през отворен прозорец и е извършена кражба на сумата от около 900 лева. В РУ - Казанлък е образувано досъдебно производство.