Серия от кражби са извършени в Старозагорско през последните дни, събощиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора. 

На 7 юли в Стара Загора, служители на Второ РУ - Стара Загора са извършили проверка таксиметров автомобил "Опел", при която е установено, че пътниците в автомобила – двама мъже на 34 и на 41 години, превозват 24 кашона, съдържащи 288 стъклени чаши. При последвалите оперативно-издирвателни действия е установено, че чашите са противозаконно отнети от фирма в гр. Стара Загора. Установено е също, че в периода от 20 май до 7 юли, двете лица са проникнали в складово помещение на фирмата и са отнели общо 144 кашона, съдържащи стъклени чаши. Образувано е досъдебно производство. Извършителите са задържани за срок до 24 часа 

На 8 юли във Второ РУ – Стара Загора е получено съобщение за  взломени два кафе-автомата, разположени в парк "Митрополит Методий Кусев". На място е установено, че за времето от 17:00 ч. на 7 юли до 09:00 ч. на 8 юли са взломени вратите на вендинг машините и са отнети монети на стойност от около 350 лв. Във Второ РУ - Стара Загора е образувано досъдебно производство.

           

На същата дата в РУ - Казанлък се е явил 54-годишен мъж, който заявил, че за времето от 4 юли до 08:30 ч. на 7 юли, от имота му в с. Хаджидимитрово, общ. Казанлък, е извършена кражба на 14 броя ламаринени плоскости на приблизителна стойност от 200 лева. В РУ - Казанлък е образувано досъдебно производство.

           

Отново на 8 юли, във Второ РУ - Стара Загора е получено съобщение за извършена кражба от складова база на фирма в гр. Стара Загора. На място е установено, че за неуточнен към момента период от време, чрез използване на техническо средство е проникнато в складовото помещение и са отнети неустановено количество електрически проводници, електрически машини и медни елементи. Образувано е досъдебно производство.

В бюлетин № 190/08.07.2024 г. на ОДМВР – Стара Загора е отразен грабеж в гр. Казанлък, при който от 19-годишен мъж са отнети портмоне със сумата от 50 лв. и мобилен телефонен апарат. В РУ - Казанлък е образувано досъдебно производство. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е 25-годишен мъж. Той е задържан за срок до 24 часа.

В бюлетин № 188/06.07.2024 г. на ОДМВР - Стара Загора е отразен грабеж, при който от 14-годишно момче е отнет найлонов плик с хранителни продукти. В РУ - Казанлък е образувано досъдебно производство. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е 15-годишно момче от Казанлък.

На 8 юли в РУ - Казанлък се е явил 23-годишен мъж, който заявил, че около 20:30 ч. в Казанлък, две лица чрез използване на сила са му отнели мобилен телефонен апарат. В РУ - Казанлък е образувано досъдебно производство. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен и задържан за срок до 24 часа единият от извършителите - мъж на 21 години от Казанлък. Другият извършител е в процес на установяване. Работата по случая продължава.