46-годишният мъж бе признат за виновен в това, че пред служители на полицейското управление в град Дортмунд, Германия, съзнателно се ползвал от неистински официален документ - свидетелство за управление на моторно превозно средство. Това съобщиха от Районен съд - Варна за "Фокус".

На шофьорската книжка, която подсъдимият представил пред немските органи на реда бил придаден вид, че е издадена от компетентните власти в Република България на негово име. Извършената справка установява, че ползваният от подсъдимия документ не е автентичен.

46-годишният мъж е осъждан. Той съзнателно се е ползвал от неистинския официален документ, но от него за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност. По силата на постигнато между страните споразумение с признание на вината, което съдът одобри, му бе наложено  наказание "пробация“. За извършеното документно престъпление подсъдимият следва в продължение на 10 месеца да изпълнява задължителни пробационни мерки – регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и срещи с пробационни служители. В негова тежест е и заплащането на направените по делото разноски за близо 700 лева.

Съдебният акт е окончателен.