Зрелищна гонка с полицията е имало тази нощ в района на крепостта Царевец във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. От Областна дирекция на МВР – Велико Търново потвърдиха за случая като обясниха, че случката се разиграла около 2:30 часа.

Всичко започва, след като екип на полицията вижда шофьор със съмнително поведение в района на Паметника на обесените, който криволичи по пътя. Служителите на реда тръгват след него и се опитват да го спрат в района на крепостта Царевец, където го настигнат. Там му подават сигнал със "СТОП“ палка да спре, но той не се подчинява на нареждането, след което започва и преследване с полицейския патрул. По време на гонката, при ляв завой, водачът губи контрол над колата си и се забива последователно в три коли, които са паркирани в близост до жилищни сгради. Отнесъл е и контейнер за боклук. Единствената причина да няма пострадали е, че заради късния час по улицата няма хора.

Джигитът е карал скъпо "Порше“. Самоличността му е изяснена – мъж на 21 години от село Катунец, община Угърчин. Той е известен на полицията и е карал без книжка. Задържан е, но срещу него все още няма повдигнато обвинение. Пробата му за наркотици е положителна за амфетамини и метамфетамини, като в колата му са открити още около 2 грама амфетамин. Отказал е кръвна проба за химичен анализ.

Разследването по случая продължава, като има образувано и досъдебно производство.