Успешно приключи мобилността по проект по № 2021-1-BG01-KA121-VET-000021168 "Кариерен компас – посока Брага“ по програма "Еразъм+“. От 25.06.22 до 09.07.22 г. 18 ученици от Професионална гимназия по механоелектротехника в Ловеч под ръководството на инж. Николай Николаев и Силвия Апостолова бяха в град Брага, Португалия.

В продължение на 15 дни участниците от специалностите – "Автотранспортна техника“, "Електрообзавеждане на транспортната техника“ и "Автомобилна мехатроника“ в Механото имаха възможност да проведат стаж по професията в автосервизи и фирми от транспортния сектор. Учениците посетиха и много културни забележителности в гр. Брага и околността, градовете Порто и Лисабон.

За успешно изпълнените ангажименти, реализираната работна програма и усвоените знания и умения, участниците получиха сертификат от приемащата организация и документ "Европас мобилност“.

Предстои заключително събитие по проекта, на което учениците ще имат възможност да споделят впечатленията си и да разкажат за постигнатото.