От УМБАЛ “Свети Георги" в Пловдив тази сутрин дадоха информация относно пострадалия вчера мъж, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Ето какво заяви доц. д-р Кирил Атлиев пред медиите:

"Пострадалият е 39-годишен френски гражданин. Паднал е от голяма височина (около 20 метра) при катерене на Рилските езера. Има счупени два прешлена, две ребра, глезен, мишница и предмишница.

Опериран е, в стабилно общо състояние е, без опасност за живота. Предстоят му още операции, контактен е. При кацането на хеликоптера условията в Пловдив бяха рискови - силен дъжд и градушка".

От министерството на отбраната:

Екипаж на вертолет "Кугар“ е задействан със задача да транспортира тежко пострадал мъж в района на Седемте рилски езера.

Екипажът успешно е локализирал пострадалия. Вертолетът "Кугар“ е излетял в 17.09 ч. от авиационна база Крумово и се завърнал обратно в авиобазата в 18.47 ч. Задачата е извършена при сложни метеорологични условия.

Военнослужещите от ВВС са се включили в спасителната операция след постъпило искане от страна на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" на МВР.