С указ на президента за 23 юни е насрочен избор за нов кмет на видинското кметство Слана бара, предаде репортер на "Фокус". До касиниране на избора и насрочване на нов се стигна след жалба в съда на един от кандидатите за кмет с втори изборен резултат Георги Миладинов. Последваха съдебни дела и Административен съд - Видин обяви за недействителен проведения избор на 29 октомври м.г., при който още на първи тур за победител в кметската надпревара бе обявена Толя Иванова.

При извършеното повторното преброяване на всички бюлетини в съдебната зала се установи, че действителните и недействителните бюлетини за първия и втория по резултати кандидати за кмет не отговарят на посоченото в протокола на Секционната избирателна комисия. Различията, макар и минимални, оказват влияние на крайния резултат, обявиха административните съдии и касираха избора.

След влизането в сила на съдебното решение, Общинската избирателна комисия със свое решение прекрати пълномощията на обявения за избран кмета на село Слана бара Толя Иванова. 

До провеждането на новите избори временно длъжността кмет на Слана бара изпълнява Таня Тодорова Борисова, която е назначена с решение на Общинския съвет - Видин на проведеното на 12 февруари заседание. 

Ирена Данаилова