Новата книга на майстора на словото Валери Станков ще бъде представена на 1 юни, по повод Деня на детето във Варна, научи "Фокус". Церемонията ще се проведе от 18 часа в Музея за нова история на Варна. Той се намира в Гръцката махала - на ул. "8-ми ноември“ 3.

Книгата на Валери Станков, носи многозначителното наименование "Букварчето на дядо Валери“. Стиховете в нея са илюстрирани с вълшебни акварели от Стайо Гарноев. Тази книга ще накара децата да се забавляват, а родителите им да се върнат в детството.

"Ако някой ден в гората срещнеш мечка непозната

спри я в дрипавите храсти и речи ѝ: - Здрасти!"

Валери Станков е роден във Варна. Зодия риби. Завършва гимназия в родния си град, а висше образование получава във Висшия педагогически институт в Шумен (специалност "Руска филология“).

Работил е много неща. Бил е редактор и главен редактор в литературния алманах "Простори“, телевизионен репортер в програма "Море“ на РТВЦ – Варна, журналист във в. "Черноморие“, криминален репортер във в. "Черно море“, служител в община Варна, управител на ИК "Галактика“, след това директор на университетското издателство на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър“, а после управител на издателство "Книгата“ – Варна.

Автор е на над 30 книги с поезия, белетристика, публицистика. Носител е на множество награди, сред които и Голямата награда "Варна“ за цялостно творчество (2018).