За първи път летище "Пловдив" ще бъде свързано със съществуващата железопътна мрежа в страната. На територията на аеропорта беше проведена среща между изпълнителния директор на летището Дойчин Ангелов и инж. Иван Бакалски - ръководител екип към ДП НКЖИ.

На срещата беше обсъден стартът на проектирането на ново трасе, което ще удължи съществуващата жп линия до с. Крумово и ще свърже летище "Пловдив" със съществуващата железопътна инфраструктура в страната. 

Изграждането на подобно удължение ще създаде лесна и удобна жп връзка за жителите и гостите на град Пловдив, които с влак ще изминават разстоянието от града до летището за по-малко от 15 минути.

Инж. Бакалски увери ръководството на летище "Пловдив", че докато трае проектирането и изграждането на новото трасе, ДП НКЖИ ще се заеме в най-кратки срокове с рехабилитация на съществуващата жп спирка Маврудово, която се намира на три километра от терминалната сграда на летището.

По този начин пътниците ще могат да стигат от град Пловдив до жп спирка Маврудово, а от там на определен интервал от време летището ще организира шатъли, които да ги превозят до терминала.

По този начин ръководството на летище "Пловдив" ЕАД и ДП НКЖИ се опитват да отговорят още веднъж на обществения интерес за транспорт от и до летище "Пловдив".