Районна прокуратура – Стара Загора повдигна обвинение спрямо Д.К., на 57 г., за това, че на 11 ноември 2022 г. в с. Бузовград, общ. Казанлък, обл. Стара Загора, на ул. “Христо Ботев“, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, марка “Опел Астра“, е нарушил правилата за движение по Закана за движение по пътищата, както следва - чл. 5, ал. 2, т. 1, ал. 3, т. 1, чл. 20, ал. 2 и чл. 123, ал. 1, т. 2, б. “а“, "б“ и "е“, и по непредпазливост е причинил средна телесна повреда на И.С., на 14 г. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от институцията.

Деянието е извършено в пияно състояние, с концентрация на алкохол от 1.38 промила и след употреба на наркотично вещество - метамфетамин, установени с технически средства. Д.К. е избягал от местопроизшествието. Престъплението е квалифицирано по чл. 343, ал. 3, б. "а" във вр. с чл. 343, ал. 1, б. "б" във вр. с чл. 342, ал. 1 от Наказателния кодекс.          

Обвиняемия Д.К. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура–Стара Загора да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо обвиняемия Д.К.

Под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора се провежда активно разследване за установявате на цялата фактическа обстановка по случая и доказване вината на обвиняемото лице.  

Рени АТАНАСОВА