Потънал в мизерия остана обновеният Летен театър в Горна Оряховица след откриването си, предаде кореспондент на "Фокус“. За неприятната картинка алармираха от местната администрация в железничарския град малко, след като откриването на съоръжението приключи. Официалната церемония беше снощи, като на сцената се изявиха Веселин Маринов и местни фолклорни състави. Концертите събраха стотици горнооряховчани, които пяха, танцуваха и се забавляваха, но за съжаление имаше и такива, които оставиха много повече от добро настроение в амфитеатъра.

"Така изглежда амфитеатъра след концерта. Само няколко часа след откриванет на Летния театър ... Дали има нужда от коменар? Може би преди да имаме претенции и да искаме, трябва да помислим какво сме дали“, написаха в поста от Община Горна Оряховица.

Коментарите заваляха мигновено, като интересното е, че не всички са осъдителни.

"1800 седящи места, както водещия изтъкна. Нещо различно ли сте очаквали? Валя дъжд и т.н. Хората си слагаха вестници и сесии на седалките. Навън се продаваха пуканки и т.н., а кошчета за отпадъци нямаше ... така, че айде няма нужда. Не оправдавам никой, но в целия свят след такива мероприятия е подобна гледката, не се филмирайте прекалено. За инфраструктурата на града нищо не казвате обаче, всичко там е точно?“, написа един от потребителите.

"Жалко е такова бижу на културата в региона да бъде в такова състояние само след един концерт. От утре който иска да влезе с храна в салона ... няма да бъде допуснат. Само така можем да опазим тази красота за която толкова много направиха невероятни усилия да стане факт. Друго няма. Благодарим на възпитаните граждани! За другите още утре без компромис!“, каза друг горнооряховчанин.

"Елементарна култура нямат хората да плюят и хвърлят в тях си на обзаведеното им жилище. На чуждо място е лесно да правиш боклуци и да си ги оставяш .Затова България ще е на този хал от некултура и добро възпитание“, възмути се трета горнооряховчанка.

Боклуците ще бъдат почистени от служители на местната администрация, но горчивият привкус от тях ще остане за дълго. Тази вечер предстои и втори концерт, част от програмата на откриването.

Луиза ТРАНЧЕВА