С концерти на Веселин Маринов и Национален фолклорен ансамбъл "Българе“ започва новия творчески сезон в обновения Летен театър в Горна Оряховица, предаде кореспондент на "Фокус“. И двете прояви ще са с в "вход свободен“, уточняват от местната администрация.

Уникалното за областта съоръжение, което разполага с 1875 седящи места ще бъде официално открито от 11:00 часа днес, като купонът ще е тази вечер. В 19:00 часа започва концертът на Веселин Маринов. Преди него на сцената ще се качат местните таланти от Вокално студио "Гласове“, Вокална школа "Mamma mia“, Детски вокален състав "Music sounds“ при НЧ "Напредък – 1869“ със солисти Алекс Карабоев и Кристина Енчева, както и солистите на Вокална школа при читалище "Напредък“ Никол Попова, Симеон Славев, Ерик Михайлов и Ивайла Николова.

Празничните прояви продължават и утре. Отново в 19:00 часа ще започне друг мащабен концерт - на горнооряховски фолклорни състави. На сцената ще излязат хорът и оркестърът на Фолклорен ансамбъл "Сидер войвода“ при НЧ "Напредък – 1869“, Вокална група "Герана“ при Центъра за подкрепа за личностно развитие и Фолклорните състави на домакините от НЧ "Братя Грънчарови – 2002“. След тях гостите от Национален фолклорен ансамбъл "Българе“ ще покажат на горнооряховска публика танцовият спектакъл "Осмото чудо“.

Това е само началото на празничните прояви в Горна Оряховица през май, а повече можете да прочетете тук.