Стълб с важни пътни знаци е потрошен във Варна, видя репортер на "Фокус".

Той се намира на оживено авеню в града - булевард "Приморски" - в отсечката от кръстовището с булевард "Цар Освободител" (Летният театър) по посока подлеза на Фестивалния и конгресен център.

Изключително важният стълб с пътните знаци бе поставен след тежката катастрофа на 10 септември 2018 година, когато на пешеходна пътека на булеварда бе блъснат и загина 37-годишният балетист Мартин Чикалов. Монтирането му бе за цел да "убие" скоростта на колите, които фучат там. Заради инцидента бе изграден "легнал полицай" и намалена скоростта за преминаване на МПС на кръстовището на бул. "Приморски" с ул. "Македония".  

На стълба има поставени два пътни знаци. Горният е с номер А13 "Изкуствени неравности по платното за движение“ от група предупредителни пътни знаци за опастност". Под него е пътен знак с номер В26 "Забранено е движение със скорост, по-висока от означената“.

Причината за поражението е явно вандалски акт - не се виждат следи от пътно-транспортно произшествие, тъй като няма поражения по тротоара и бордюра, а само стълба е изкривен, така че знаците са полегнали и не са достатъчно видими за шофьорите, които се движат по булеварда.

"Приморски" е един от оживените пътно-транспортни артерии във Варна - граничи с Морската градина. По протежение на булеварда има множество пешеходни пътеки, по които варненци и гостите на града преминават, отивайки на разходка в парка.