По искане на Районна прокуратура - Бургас е взета мярка за неотклонение "задържане под стража“ по отношение на Петко  В. Той е причинил средна телесна повредата на 22-годишна жена. Както "Фокус" съобщи, нападението се случи на 18 май тази година.

По време на разследването е установено, че телесното увреждане е причинено в дома на обвиняемия. Той е нанесъл удари с дървен прът в областта на ръката на пострадалата, като по този начин й причинил счупване на раменната кост.

Определението на Районен съд - Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

Припомняме, че малко преди 3 часа на 18 май при обход на района в близост до бл. 87 в к-с "Меден рудник“ служители от Четвърто Районно управление - Бургас чули викове и силен шум от счупване на стъкло. Спирайки пред блока забелязали през прозорец на жилище на първия етаж мъж да нанася побой над жена. Полицаите са се намесили се своевременно.

Битата 22-годишна жена от Ямбол е получила силни болки в областта на лявата ръка и е откарана в УМБАЛ – Бургас. При медицинския преглед е констатирано, че е получила фрактура на лакътя на лявата ръка.

Извършителят на побоя – 44-годишния криминално проявен Петко е направил пълни самопризнания за извършеното и предал дървен прът, с който нанесъл ударите по ръката на жертвата.

Извършено е претърсване в обитавания от него дом. Там са намерени и иззети пластмасова чаша с бяло кристалообразно вещество - амфетамин, два стъклени огнеупорни капака с налепи от вещество - чийто точен произход е в процес на изясняване, свивка със суха зелена тревна маса - канабис,  ел. везна, кутийка с червеникаво прахообразно вещество,  две стъклени колби и пластмасова купа, по които имало остатъци от полепнало бяло вещество, бутилка с надпис "Фосфорна киселина 85 %“ и др.