В събота около 02.50 часа при обход на района в близост до бл. 87 в к-с "Меден рудник“ служители от Четвърто Районно управление - Бургас чули викове и силен шум от счупване на стъкло. Спирайки пред блока забелязали през прозорец на жилище на първия етаж мъж да нанася побой над жена.

Полицаите са се намесили се своевременно. Битата е 22-годишна жена от Ямбол. Тя е получила силни болки в областта на лявата ръка и е откарана в УМБАЛ – Бургас. При медицинския преглед е констатирано, че същата получила фрактура на лакътя на лявата ръка.

Установен и задържан е извършителят на побоя – 44-годишен криминално проявен бургазлия. Той е направил пълни самопризнания за извършеното и предал дървен прът, с който нанесъл ударите по ръката на жертвата. По случая е образувано бързо производство. Извършено е претърсване в обитавания от него дом. Там са намерени и иззети пластмасова чаша с бяло кристалообразно вещество - амфетамин, два стъклени огнеупорни капака с налепи от вещество - чийто точен произход е в процес на изясняване, свивка със суха зелена тревна маса - канабис,  ел. везна, кутийка с червеникаво прахообразно вещество,  две стъклени колби и пластмасова купа, по които имало остатъци от полепнало бяло вещество, бутилка с надпис "Фосфорна киселина 85 %“ и др.

Бургазлията е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.