Пореден сигнал за нехуманно и лошо отношение към възрастен човек в социално заведение във Варна. Мъжът е починал в четвъртък - на 23 февруари. Негови близки твърдят, че за баща им не са били полагани достатъчно грижи.

Домът "Свети Георги" вече не функционира като дом за възрастни хора, а се води като социално заведение, което дава квартири под наем. Мъжът е починал в края на миналата седмица в болница "Света Марина" във Варна, предаде БНТ.

Дежурният лекар в болницата е казал, че никога не е приемал човек в такова лошо състояние. Приет е с декубитална рана, със запушен катетър и много отслабнал. В епикризата е пишело, че той е със шизофрения, без лечение, разказаха синът и дъщерята на починалия мъж.

Според тях, не са му били дадени необходимите лекарства за лечението, не са му предоставили и храна. В последните 2 месеца два пъти е постъпвал в болница. Последният път е бил с пневмония.

От дома казаха, че когато се настанят хора, през деня за тях се грижи медицинска сестра, а два пъти в седмицата идва и общопрактикуващ лекар.