Полицейски произвол или изпълнение на служебни задължения е побоят, завършил със смърт в Стара Загора - това се питат свидетели на снощните действия на полицията в града на липите. Става въпрос за случая, в който мъж се опита да избяга от полицейска проверка, но в крайна сметка бе хванат и пребит от служителите на реда, а впоследствие почина.

Според официалната позиция на ОДМВР-Стара Загора, не са ясни причините за смъртта на 58-годишният мъж, предаде репортер на "Фокус". В социалните мрежи, обаче, има множество клипове на ситуцията от различни ъгли.

Свидетели разказват, че гонката между лек автомобил и полиция е продължила няколко минути и е стигнала до главен булевард в града. По първоначална информация шофьорът е заплашвал деца с нож снощи. След като е подаден сигнал на телефон 112, органите на реда намират въпросното лице на бензиностанция. При опит на полицаите да осъществят контакт с него, мъжът е избягал с автомобила си. Тогава е започнала и гонката, която е преминала километри през различни квартали на Стара Загора. В преследването са се включили десетина полицейски патрули.

По непотвърдена информация починалият мъж е републиканският шампион по борба Пламен Пенев. Вероятно той е излязал да разхожда кучето си, защото в социалните мрежи хора споделят, че при побоят то е стояло на задната седалка на автомобила. 

Към момента Прокуратурата все още не е излязла с официална информация по случая.