Мъж почина след гонка с полицията в Стара Загора, предаде репортер на "Фокус". По първоначална информация на снощи в 20:45 часа е получен сигнал от непълнолетно момче, че на улица в Стара Загора мъж с автомобил "Ауди" е заплашвал с нож негови приятели. На място са изпратени полицейски екипи, посоченият автомобил е бил установен. 

При установяване, водачът на автомобила не се подчинява на полицейските разпореждания и опитва да избегне проверката. Последвало е преследване на автомобила, в което са се включили допълнителни полицейски екипи.

Около 21:00 часа, в района на бул."Цар Симеон Велики" срещу парк "Артилерийски", установеният 58-годишен водач на "Ауди" реализира ПТП със служебен автомобил на МВР и умира. Причините за смъртта са в процес на установяване. Оказана е навременна медицинска помощ на всички участници в ПТП, като единият от служителите на МВР е настанен в болница с фрактура на ръка и разкъсно-контузни рани на главата, без опасност за живота. 

Всички факти и обстоятелства по случая се изясняват в рамките на започнало разследване, което се провежда от следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Стара Загора. По случая в ОДМВР-Стара Загора е разпоредена вътрешна проверка.

Информацията от свидетели снощи беше за блъснат пешеходец, но се оказа, че пострадалият и впоследствие починал мъж е същият от гонката с полицията малко преди 21.00 часа.