Тазгодишното издание на Джаз фестивала в Стара Загора ще се проведе през юни, предаде репортер на "Фокус". "Джазовата публика, която очаква всяка година събитието ще има възможност да се наслади отново на тематични вечери на открито на Античния форум, но с крачка в посока надграждане и обогатяване. Фестивалът ще се случи така, както и в предишните години. Община Стара Загора е била и ще бъде организатор на емблематичното събитие“, коментира ресорният зам.-кмет Милена Желева.

Красиво е името, което обединява усилията на екипа на Община Стара Загора – "Цветовете на джаза“. Новият ръководител на Общинския духов оркестър Виктор Крумов подчерта, че то е израз на колорита и всички възможни стилови вариации на джазовата музика. "Палитрата ще е пъстра и ще разкрие дори експерименталния спектър. До момента се залагаше на малко по-класическа концепция, която смятаме да отворим, за да привлечем още повече интерес“, допълни той. Крумов бе категоричен, че Общинският духов оркестър има какво да покаже на сцената.

"Община Стара Загора е била инициатор и организатор на познатия до момента фестивал на джаз музиката. Това ще продължи и занапред, защото този формат е разпознаваем и обичан, но в последните му издания изгуби част от аудиторията си. Предстои да го разширим, за да бъде припознат от още повече публика“, сподели и началникът на отдел "Култура“ на Общинска администрация Диана Атанасова. "Благодарности към всичко онези, които през годините са допринасяли за фестивала“, каза още Атанасова. 

Любимите събития, съпътстващи летните месеци под липите, ще бъдат отново акцент в културния афиш на Общината. Слънчевото време ще дойде с поредното издание на Международния филмов фестивал за ново европейско кино "Златната липа“, ще бъде озвучено от "Цветовете на джаза“, а след това ще приеме багрите на Националния тракийски фолклорен събор "Богородична стъпка“. През лятото отново ще се състоят и тематичните вечери с музика, туристически маршрути, пленери по изобразително изкуство и други.

Рени АТАНАСОВА