Mинистър Гвоздейков даде официално изявление относно сблъска на пътнически влак и локомитив в столицата. Оказва се, че инцидентът не е бил тежък, а пострадалите са в добро състояние. 

Ето каква е последната официална информация от властите: 

Четирима души са транспортирани до лечебни заведения след инцидента с пътнически влак на Централна гара София.

По данни на Центъра за спешна медицинска помощ, двама мъже са откарани в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов“, един е откаран във Военномедицинска академия и един в УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ“.

Четиримата пострадали са в добро общо състояние и преминават всички необходими прегледи и изследвания, за да се конкретизира тяхното състояние и да се уточни дали е необходима хоспитализация. От ВМА информираха, че не се налага прием за откарания там мъж.

Други осем души са прегледани на място от реанимационен екип на ЦСМП-София. Те са с леки наранявания и не се налагат допълнителни медицински дейности.

"Инцидентът е лек. Влак, композиран за Пловдив, изчаква времето му за тръгване. Зад него маневрена машина трябва да композира друг състав вагони. Скоростта, с която спира в последния вагон на влака, е била 15-20-22 км/ч максимум. По данни, които имаме до момента, на машиниста му е прилошало и не е успял да спре маневрената машина на безопасна дистанция от влака за Пловдив", посочи Гвоздейков.