"Това е подигравка, искаме становище, време да приключи това нещо". Това бяха част от скандиранията, с които група привърженица на подсъдимата Галя Танева обстреляха съдебните представители по време на делото във връзка с безпрецедентния случай, в който въпросната жена роди сама вкъщи детето си Буда и отказа да го впише в "дяволската система", предаде репортер на "Фокус".

Те протестираха срещу провеждането на делото на закрити врата, след като по думите им е трябвало да бъде публично. Според тях настаняването в психиатрия на здрав човек е престъпление. Една от поддръжниците на обвиняемата разви теорията, че в цял свят има хора, които за извън системата.

"Основанието е в закона", каза съдийката, като отказа да даде повече обяснения. Тя помоли събралата се тълпа да напусне коридора пред заседателната зала с мотива, че не може да работи. 

След няколко минути хората бяха принудително изведени от полицейските органи. Адвокатът на Галя - Евгени Костадинов се обърна към недоволните граждани като  няколко пъти повтори, че не му помагат по този начин.