Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка задържане под стража спрямо Н. М., М. Д. и Д. С, информира кореспондент на "Фокус".

Спрямо тях е повдигнато обвинение, че на 4.03.2023 г. в с. Три водици, обл. Пловдив, в съучастие като извършители, отнели чужди движими вещи от владението на 74-годишен мъж, с намерение противозаконно да ги присвоят, като използвали за това сила – престъпление по чл. 198 ал.1 от НК, а спрямо Н. М. – престъпление по чл. 199 ал.1 т.4 вр. чл. 198 ал.1 вр. чл. 29 ал.1 б.Б от НК.

Обвиняемите са привлечени към наказателна отговорност за тежко умишлено престъпление, за което Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода.

Съдът прецени, че въпреки ранния етап на разследването, от събраните до момента доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение, че тримата са извършили престъплението, за което им е повдигнато обвинение.

Окръжен съд – Пловдив прие, че при мярка различна от задържане под стража е налице реална опасност от извършване на друго престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 16.03.2023 г. от 10.00 часа.