Пияни и надрусани шофьори побъркаха полицаите от Великотърновска област по време на почивните дни. Нарушители са хващани във всеки един от празничните дни, предаде кореспондент на "Фокус".

Серията започва още в петък вечерта, когато водач с 2,81 промила алкохол в кръвта се опитва да избяга от полицията в Хотница. След като не спрял на сигнала, подаден му с палка, последвало кратко преследване по улиците на селото, което завършило с катастрофа без пострадали, но с материални щети. Установено, е че зад волана е бил 39-годишен от Велико Търново, който е задържан. Срещу него се води бързо производство. На същия ден са хванати още двама водачи, които са карали след употреба на канабис и метамфетамини. Единият е на 19 години от село Крушето, а другият на 18 години от Ореш. Освен тях двамата, е задържан и трети младеж, в когото е намерена цигара с марихуана.

В събота пътни полицаи от Велико Търново спират 30-годишен местен жител, който шофира след употреба на бензодиазепини. Мъжът също е задържан за 24 часа, а по случая е образувана преписка.

В неделя са заловени още двама надрусани шофьори - 30-годишен, употребил амфетамини и метамфетамини и 33-годишен, карал след употреба на кокаин. Последният случай е на блъснатия пиян пешеходец в района на село Ореш. И по трите случая се водят досъдебни производства.

През последните четири дни полицаите от региона са съставили общо 87 акта и 384 глоби по фиш.

     

Луиза ТРАНЧЕВА