Пешеходец пострада при катастрофа в Свищовско. От Областна дирекция на МВР - Велико Търново уточняват за "Фокус", че произшествието е станало около 23:30 часа вчера в землището на село Ореш.

"По първоначална информация лек автомобил, управляван от 44-годишен от Свищов, движещ се в посока крайдунавския град е блъснал 54-годишен мъж от Ореш, който е вървял по пътното платно. Пешеходецът незабавно е откаран в Спешна помощ – Свищов с фрактури на ребра и черепна кост, след което е транспортиран за лечение в плевенска болница, без опасност за живота. Шофьорът и пострадалият са тествани за алкохол и наркотични вещества. Пробите за наркотици са отрицателни. Пробата за алкохол на пешеходеца е отчела 1,69 промила", допълват от търновската полиция и уточняват, че по случая е започнато досъдебно производство.

Вчера в областта бе регистрирана и още една катастрофа - тир се завъртя на пътя Велико Търново - Русе, непосредствено преди старата столица. Пострадали и сериозни щети при този инцидент нямаше, но движението в района бе преустановено за около час.

От Областна дирекция на МВР - Велико Търново призовават шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост. Настилките в региона са предимно мокри, а днес се очакват и интензивни валежи, които ще затруднят условията за пътуване.

Луиза ТРАНЧЕВА