По повод Седмицата на детската книга и Световния ден на книгата и авторското право - 23 април,  Детски отдел на библиотеката организира и осъществи две срещи с младия автор Иван Иванов с творчески псевдоним Иван Кръстник. Създателят на поредицата  "Приключенията на Сърцатко" се срещна с деца в ОУ "Юрий Гагарин" и с гости на библиотеката. Иван Кръстник за пръв път гостува в нашия град, за да представи книга 1 и 2 от поредицата, в които се разказват истории за живот без телефони, за човешките ценности, добродетели, истинско приятелство и здравословни навици.

И на двете срещи имаше вълнуващи и незабравими моменти. Учениците от първи клас на ОУ "Юрий Гагарин" посрещнаха писателя с песента "Роден край". Четвъртокласниците от "а" клас на ОУ "Иван Вазов" изненадаха писателя с изработена от тях книжка с рисунки на главния герой от книжките му, прочетоха своите пожелания към автора и рецитираха стихотворението "Аз съм българче". За своите нови приятели Иван Кръстник бе подготвил интересен фокус с карти.

На всички деца бяха подарени магнитни разделители със снимка на героя, а онези които си закупиха комплекта книжки получиха автограф и допълнителни два подаръка – дневникът на Сърцатко и книжка за оцветяване с моменти от книгата.