В бяла и червена премяна, с безброй детски усмивки и празнично настроение, парк " 5-и октомври “ посрещна старозагорците и гостите на града навръх 1-ви март, предаде репортер на "Фокус". В уникалната изложба на открито, наречена "Традиционно творчество и екологично образование", бяха представени стотици изработени с много вълнение, сръчност и фантазия експонати, сред които традиционни мартеници от естествени материали с усукан бял и червен конец, както и различни арт инсталации и творби, свързани с актуалната тема за опазване на околната среда и рециклирането, част от образователните програми в детските градини.

Поздрав към присъстващите отправиха зам.-кметове на Стара Загора Милена Желева и Надежда Чакърова. "Честита Баба Марта! Благодаря, че днес сте тук, че подкрепихте тази пъстра, осеяна с щастие и добро настроение инициатива на Общината. Поздравления за децата,  учителите и родителите, които сръчно измайсториха тези красоти. Бъдете здрави!“, пожела Милена Желева.

"Личи си голямото старание на всички, за да бъде този празник толкова истински и пъстър днес. Настроението е първомартенско и излъчва щастие. Здраве и надежда пожелавам и нека нишката, която свързва българското в нас, да я пазим и почитаме винаги. Честит 1-и март!“, поздрави Надежда Чакърова.

Инициатива е подкрепена, приветствана и осъществена с много талант и емоция, вълнение и фантазия от малчуганите на  21 градини, 11 училища и 14 читалища на територията на община Стара Загора.

По повод празника, в Общинска администрация настроение донесоха лично малчугани от ДГ "Детски рай", Средно училище "Христо Смирненски“,  както и от Основно училище "Отец Паисий“ с. Калояновец.

Рени АТАНАСОВА