Предвид това, че беше може би най-трудният зимен сезон за последните 12-13 години, определено считаме, че беше успешен. Това каза за "Фокус“ изпълнителния директор на "Пампорово“ АД, Мариян Беляков. "Успяхме да се справим изненадващо добре. Явно, че грижите, които сме положили относно системата за изкуствен сняг на Пампорово дава феноменален резултат в такива критични моменти. Успяхме да изпълним всичките програми без никаква забава, както и да поемем програми от други места. Така че, предвид изключително трудните условия смятам, че следва да бъдем напълно доволни от това, които се случи“, поясни Беляков.

Той уточни, че оттук-нататък погледите им са към предстоящия летен сезон и разбира се следващия зимен сезон, който очакват с нетърпение и се надяват зимата да бъде по-добра от гледна точка на валежи от сняг. "Очакваме всичко да е наред и мащабната подмяна на триседалковия лифт на "Малина“ и трансформацията му в шестседалков лифт. Ремонтът започна в началото на април и се надяваме да приключим в срок“, посочи Беляков.

Той отбеляза, че има ръст на туристите от важните за тях пазари. Това са най-вече балканските пазари – Румъния, Гърция, Македония и Сърбия, както и Молдова. "Там отчитаме ръст, така че това е много важно за нас, защото полагаме големи усилия за развитието на тези балкански пазари. Има осезаем ръст и очакваме удвояване на някои от чартърните програми за следващия сезон. Особено предвид това, че начинът по който в Пампорово успяхме да се справим в началото на сезона, предвид факта, че на повечето места в Европа до средата на януари нямаше условия за каране на ски, а ние бяхме със 7 отворени писти. Тази инерция, която набрахме имаше доста голям отзвук. Ще има и Световна купа по сноуборд пред предстоящия сезон и се очертава един интересен ски сезон за Пампорово“, допълни изпълнителния директор на курорта.

От началото на юни ще бъде открит летния туристически сезон в Пампорово. "Работим усилено върху велопарка, където ще има ново трасе. Туристите ще могат да се включат и в стандартните програми, които включват екопътеки, адвенчърпарка, велопарка – всичко това, което една планина може да предостави лятно време като атракция и здравословен начин на изкарване на лятната почивка. Очакваме доста туристи да посетят курорта и през летния туристически сезон“, каза още Мариян Беляков.

Нели ГЕРГЬОВСКА