Паметна плоча за почит на 14-годишния Иван ще бъде поставена в Бузовград, предаде репортер на Агенция "Фокус". Тя ще бъде сложена на мястото на тежката катастрофа, която отне живота му. В социалните мрежи стартира дарителска кампания за събиране на средства за изработването и поставянето й. 

"Уважаеми съграждани и жители на с.Бузовград,

Уведомяваме ви, че със съгласието на родителите на малкия ангел Иван се взе решение да се постави паметна плоча на мястото на инцидента!!! Тази плоча ще е в негова памет от жителите на селото!!! Вече има поставени кутииза събиране на средствата в магазините ,,Близнаци 1″, ,,Близнаци 2″, ,,Руми“, ще бъде поставена и в ,,Далия“, една има и в читалището! Ще бъдат поставени и в салон ,,Мари Бо-06″, и в бар ,,Мегалита“! Ти винаги ще си останеш жител на това село, Ванко! Да почива в мир невинната ти детска душа!", пишат организаторите.

"Фокус" припомня, че инцидентът, при който почина 14-годишното момче, стана около 17:30 часа на 11 ноември на изхода на Бузовград в посока на Розово. Три момчета са стояли на банкета край пътя, когато с превишена скорост ги връхлита пияният и дрогиран 57-годишен Димитър Косев. Водачът не е спрял след удара, укрил се е и бе заловен от полицията четири часа по-късно в дома си в село Розово. Иван Седмаков почина след няколко дни в болницата в Стара Загора. Съдът постанови постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража“ след искане на прокуратурата.

Рени АТАНАСОВА