Инсинераторът в Пловдив отново ще бъде предложен на Общинския съвет да гласува даването му на концесия. Това предвижда проектът на плана за действие за общинските концесии, публикуван в сайта на Община Пловдив, предава "Фокус".

В предходния мандат предложението беше внасяно за обсъждане няколко пъти, но така и не събра необходимия брой гласове, за да бъде прието. Последния път  съветници единодушно отложиха темата за ново разглеждане за някоя от следващите сесии. Администрацията тогава беше заложила еднократна такса 500 000 лв., годишна вноска 70 000 лева, срок - 35 години. 

Сега в параметрите се предвижда концесията да е за 35 години, с възможност за удължаване с още 11,7 г. Задължителната инвестиционна програма за въвеждане на обекта в експлоатация е 2 години, като концесионерът ще има задължение да поддържа обекта в експлоатационна годност през целия период на концесията. Таксата ще е 3% от размера на нетните приходи от всички дейности в инсинератора, но не по-малко от 70 000 лв. без ДДС.