Концесионирането на Инсинератора за изгаряне на болнични и медицински отпадъци в Пловдив беше отложено за ново разглеждане за някоя от следващите сесии по предложение на съветника Йордан Василев от "Алтернатива за Пловдив". Всички присъстващи в залата 37 съветници гласуваха "за", нито един не бше "против" или "въздържал се", предава кореспондент на "Фокус".

Градската администрация за трети път внася предложението за концесия на инсинератора с конкретни параметри - еднократна такса 500 000 лв., годишна вноска 70 000 лева, срок - 35 години. 

Владимир Славенски от ДБ обяви, че инсинераторът е пример за паметник на лошото управление. Атанас Баташки от АП припомни, че групата на бившата БСП  още в началото е смятала, че проектът е ключов за Пловдив и трябва да бъде развиван от самата община. Независимият Слави Георгиев припомни, че на концесия не се дава само една сграда, а терен със съответните разрешителни.

Инсинераторът никога не е работил, плащаха се заплати без да се работи, а според анализ от 2018 г. трябваше да вземем заем от 8-10 милиона, за да заработи. Около 1 милион могат да влизат в общината - аргументира предложението заместник-кметът Величко Родопски, но всички съветници единодушно гласуваха за отлагане на точката.