Коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" ще открие националната си кампания в Пловдив на 3 март. Това съобщи пред журналисти водачът на листата за 16 МИР Пловдив град Никола Минчев, предаде репортер на "Фокус".

Коалицията регистрира пълна кандидатска листа за изборите на 2 април 2023 г. В нея са включени заместник-председателят на ДСБ Йордан Иванов, професор Христо Даскалов, Милен Матеев, Венцеслава Любенова, съпредседателят на Зелено движение Добромира Костова, общественикът Манол Пейков, общинските съветници от ДБ Веселина Александрова, Веселка Христамян и Владимир Славенски. 

"Целта ни е да повишим резултата, миналия път спечелихме 4 мандата, сега се целим в 5. Надяваме се да вземем първия мандат, да съставим правителство и да наложим дневния ред по нещата, които са важни според нас" - каза водачът. 

Вторият в листата Йордан Иванов смята, че хората, които искат България да влезе в Шенген са повече от тези, които искат да е в изолация. Той отправи няколко въпроса към основния опонент: "Призоваваме ГЕРБ да отговорят каква им позицията за Пловдивския панаир, а Бойко Борисов да каже пак ли ще излъже българските избиратели и няма да стане депутат".

Никола Минчев изрази надежда за позитивна предизборна кампания. Сред приоритетите открои развитието на качествена икономика, без увеличаване на данъците.