Движението по ремонтирания участък от Околовръстното шосе, заключен между Пещерско и Пазарджишко шосе, ще бъде пуснато утре. Това стана ясно след направената от зам.-кмета по строителство Пламен Райчев и колегата му по транспорт Тодор Чонов инспекция на трасето. Строителните дейности са приключени, поставени са вертикална и хоризонтална маркировка.

"В тази част на шосето са направени повече отбивки за изпреварване и отклоняване на движението. Промяната е по настояване на община Пловдив и на кмета Здравко Димитров, тъй като се установи, че в по-рано реновирания участък от Околовръстното между кръговото движение на Асеновградско шосе и "Коматевско шосе" липсата на подобни отбивки е недостатък. Станаха и тежки инциденти, за съжаление“, коментира зам.-кметът по строителство Пламен Райчев, който допълни, че ще има временна организация на движението само на моста над река Марица. Ограничението там ще е с до 20 км/ч, тъй като се подменят обезопасителните огради на самото съоръжение.

В най-скоро време ще бъде пуснато движението и в другата част от шосето – от кръговото движение на Пазарджишко шосе до АМ "Тракия“, но с временна организация. Автомобилите там ще се движат с до 50 км/ч, тъй като продължава полагането на маркировка.

"Считаме, че след пълното отваряне на Околовръстния път трафикът в Пловдив ще олекне значително. До момента целият транзитен поток влизаше през бул. "България“ и натоварваше всички кръстовища. Отварянето на Околовръстното ще изведе този транзитен трафик от града“, категоричен е зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов.