30 000 литра аквариум очакват любителите и изследователите на живота в океаните и моретата. Той вече е завършен, изцяло иновативен и без аналог в света, защото е 3D вариант на морското обитание. Влизайки в аквариума посетителите имат усещането, че са в океана. Това съобщи директорът на Природонаучния музей доц. Огнян Тодоров при официалното откриване на най-новата атракция, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Това е най-динамично развиващият се музей в Пловдив. Днес реализираме една от най-красивите идеи, още един камък в короната", заяви заместник-кметът Пламен Панов. Той уточни, че финансовата подкрепа за музея е 140 000 лева за изграждане на съоръженията.

В момента отдел "Култура" реализира и проект за 800 000 лева по Норвежката програма и втори, финансиран от национален фонд "Култура", чрез който "Старинен Пловдив" ще разкаже повече за гладиаторите посредством холограми.

"Пловдив реализира подем при туристите, стремим се да държим темпото високо и предлагаме нови преживявания за туристите. Обновяване на експозициите има в и другите музеи", съобщи още Пламен Панов.

В началото на годината предстои и откриването на нов модул допълване с 4 вида динозаври на интерактивния проект, който вече е почти готов.