"Здравето е нещо, за което си заслужава човек да отдели от времето си и да посети този прекрасен фестивал. Здравето е нещо, без което не можем да изпълним мечтите си, нещо, без което не можем да обичаме хората до нас, нещо, което, ако го няма, всичко друго се обезсмисля. Това, което вие правите и показвате, е пътят. Вашата ангажираност и усилия в създаването на този фестивал са пример за това как общността може да се обедини в името на благополучието и здравето на всички нас. Вярвам, че събитието ще е изключително вдъхновяващо и полезно за всички участници и посетители". С тези думи заместник-кметът Златомира Стефанова даде старт на второто издание на Фестивала "Здравей, Здраве!", който се провежда този уикенд в зала "Филхармония", съобщават от пресцентъра на общината.

Той е посветен на физическото, психическото и духовното здраве.

Събитието включва лекции на учени, рехабилитатори, етнографи, родови терапевти, билколечители и други изследователи.

В обедните часове ще се проведат работилници за деца, а през двата дни желаещите ще могат да разгледат и да закупят книги, здравословни храни, билкови извлеци и други разнообразни продукти от т.нар. "Базар на здравето“ във фоайето на сградата.

Във фестивала са включени още хоротека, зумба за деца и други интересни и забавни практики на открито в Парка на младежта.