Звеното за рехабилитация, обособено в сградата на Многофукционален културно-информационен център в село Ветрино (административната единица на едноименната община във Варненска област), вече е отворено за посещения, научи "Фокус" от Областния информационен център.

Ремонтът на помещенията е извършен по проекта “Въвеждане на интегрирани мерки в подкрепа на уязвимите групи в общините Смядово, Ветрино и Болярово" по Програма "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвимите групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г. Общата стойност на инвестицията е 749 999, 78 eвро. Бенефициент е Община Смядово, а общините Ветрино и Болярово са партньори.

В рамките на проекта са изпълнени дейности по изкърпване и шпакловка на помещенията в Центъра за рехабилитация в село Ветрино, грундиране с готов латексов грунд и двукратно боядисване с латекс на стени и тавани. Той се намира на първия етаж на Народно читалище "Просвета“.

Основната цел на проекта е подобрено социално включване на уязвими групи на територията на общините Смядово, Ветрино и Болярово чрез въвеждане на ефективни интегрирани мерки. Той включва и дейности като създаване на комплекс за интегрирани услуги с нови работни места, подкрепа на общинската администрация за работа с хора от малцинствени общности, провеждане на обучения на представители на ромската общност и други.

Центърът предлага безплатно посещение и обслужване за всички жители на Община Ветрино при специалисти като социален работник, трудотерапевт, юрист, логопед, рехабилитатор и социален асистент.