38-то Национално цветно изложение "Флора" – Бургас беше открито от зам.-кмета по култура, туризъм и спорт Диана Саватева, предаде репортер на "Фокус". Празникът на цветята, който тази година събира над 90 изложители, ще продължи до 8 май, включително.

Фирми, професионални организации, земеделски производители, флористи и професионалисти в сферата на цветното изкуство вече са представили своята продукция в пространството около Експоцентър "Флора" в Морската градина.

"С това събитие отварме вратата към лятото. Щом "Флора"-та е тук, сезонът чука на вратата. Тя събира в себе си енергия от много посоки. Силата на нашето цветно изложение е в традицията, а това е най-красивата емблема на Бургас. Да не пропускаме и артистичния характер на изложението - тук участват хора със сърца на творци, създали прекрасни арт инсталации, които са част от цялото изживяване. Съпътстващите ни събития, както всяка година, са организирани съвместно с БАН, затова хората, които имат и научен поглед към този тип дейности, ще си тръгнат обогатени", заяви по време на откриването зам.-кметът Диана Саватева.  

Пълната програма на тазгодишната "Флора" може да откриете тук.