Производители на цветя, посадъчен материал, храсти, екзотични растения, градинска и битова керамика, лека градинска техника и инвентар ще демонстрират най-доброто от своята продукция по време на Национална изложба на цветя "Флора Бургас 2023“, съобщиха от Общината. Темата на събитието тази година е "Природата – творец и вдъхновител“. Вдъхновени от нея флористи от страната ще изработят атрактивни цветни аранжировки и арт инсталации.

В периода от 28 април до 8 май посетителите на цветното изложение ще имат възможността да участват в множество презентации, мастър класове и демонстрации. Асоциацията на производителите на декоративни растения в България ще бъде част от "Флора Бургас“ с две презентации: "Зеленината – здраве, щастие и красота“ и "Модерните градски прерии“, с лектори ландшафтните архитекти Татяна Бояджиева и Стояна Кириш.

Унгарският майстор флорист Péter Pánczél (европейски шампион по флористика за младежи) идва в България специално за Националата изложба на цветя "Флора“. Той ще изнесе презентация за професионалисти в областта на изкуството с цветя и ще направи съпричастни всички гости на събитието. Péter Pánczél е мениджър и преподавател в школата на Dekor Academy, създадена от Decoration&Design Kft. Той е активен участник в безброй унгарски и европейски изложения за аранжиране на цветя, демонстрации и допълнителни обучения. Името му се свързва и с две професионални книги, на които е автор.

Със специален курс ще бъдат показани и новите тенденции в това изкуство от флориста Нина Йотовска – Харанги. Посетителите му ще имат щастието да научат нови техники и похвати в аранжировките.

Стотици видове цветя ще очакват любителите цветари във външните търговски площи, подредени около експоцентър "Флора“. Изложбени кътове и арт инсталации ще превземат зелената площ пред него, а в залите ще откриете голям арт базар на творци на ръчно произведени арт и био продукти от цялата страна.

Не пропускайте този голям цветен празник!

Следете информация за участниците, датите и часовете на програмата - тук.