Областният управител на област Русе Драгомир Драганов беше сред официалните гости на откриването на 19-тото Международно туристическо изложение "Уикенд туризъм“ 2024 и съпътстващият го 16-ти Фестивал на туристическите атракции в гр. Русе, съобщиха от Областната администрация.

Форумът беше открит от заместник-кмета на Община Русе, г-жа Златомира Стефанова, като приветствие към организаторите и участниците отправи и областният управител.

Той подчерта значението на разрастващата се инициатива за популяризиране на Русе като целогодишна туристическа дестинация и изрази надежда все повече жители и гости на града да откриват желаното място за своята ваканция по време на туристическото изложение.

В 19-тото издание на "Уикенд туризъм“ и 16-тото издание на Фестивала на туристически забавления и анимации, които се организират от Община Русе, Общинско предприятие "Русе арт“, с подкрепата на Министерство на туризма на Република България, участие ще вземат над 120 занаятчии на пл. "Свобода“ и 44 представители на туристически организации, общини, музеи и сдружения във фоайето на Доходно здание.