Задържан е извършител на серия противозаконни отнемания на автомобили на територията на Пловдив. Действията на криминалистите от областната дирекция са осъществени съвместно с колегите им от Пазарджик.

Активното разследване на служители от отдел "Криминална полиция" и Трето РУ стартирало във връзка с постъпили сигнали за четири откраднати леки автомобили през последните два месеца на територията на район "Северен" в Пловдив.

Според първоначалните данни обекти на посегателствата станали "Ауди Q7", "Порше Кайен" и два фолксвагена, а общото в случаите бил идентичният почерк на извършителя - докато колите са оставени от водачите за кратко без надзор с включени двигатели.

Съобщихме ви по-рано за един от случаите - откраднаха автомобила на жена, докато се опитва да качи детето си в него. Става въпрос за "Ауди", а неговата цена възлиза на 228 900 лева. 

В процеса на работата са проведени множество оперативни действия, а информацията за издирваните коли е подадена до всички подразделения на МВР. Така в землището на село край Дупница е открито изоставено поршето, а в пазарджишкия участък на магистралата - и аудито. 

След анализ на събраните доказателства и благодарение на добрата координация и взаимодействие с колегите им от Пазарджик, тази сутрин е задържан авторът на противозаконните отнемания. Той е 35-годишен столичанин, живеещ на квартира в Пловдив.

На принципа на териториалната подсъдност мъжът е привлечен като обвиняем за откраднатото "Ауди" от Районна прокуратура – Пазарджик.  Работата по издирване на останалите два автомобила и установяване съпричастността на задържания към други подобни престъпни деяния продължава.