Районна прокуратура - Пазарджик привлече като обвиняем М.И., на 35 г., за това, че на 16 декември 2022 в Пловдив противозаконно отнел лек автомобил от владението на другиго, а именно 28-годишна жена. Автомобилът е изоставен в Пазарджик и деянието е извършено повторно - престъпление по чл. 346 ал. 2 т. 1 предл. 2 и т. 2 предложение 3-то вр. с ал. 1 вр. чл. 28 ал. 1 от НК.     

По делото е установено, че М.И. отнел автомобила пред жилищна кооперация в Пловдив, докато пострадалата подготвяла детето си да го качи в него. Колата е била с работещ двигател и М.И. се качил много бързо в нея, след което потеглил към Пазарджик. Веднага е бил подаден сигнал на тел. 112.

Oбразувано е досъдебно производство и под надзора на прокуратурата са извършени множество действия по разследването и издирвателни мероприятия за установяване на автомобила и извършителя.  

Автомобилът е намерен по-късно на бензиностанция на автомагистрала "Тракия" в района на обл. Пазарджик. В резултат на проведените действия по разследване е установен извършителят и е задържан днес - 13.01.2023 г., в жилището си.

По делото са изготвени няколко експертизи, като според съдебно-оценъчната експертиза стойността на автомобила възлиза на 228 900 лева. По делото продължават действията по разследването. М.И. е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа.

В понеделник, 16.01.2023 г., РП-Пазарджик ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо него. Автомобилът ще бъде върнат на пострадалата. Продължават действията по установяване на цялостната престъпна дейност на извършителя.