Отбелязват годишнина от създаването на вокална формация "Неразделни“. Това съобщи за "Фокус“ Иван Андонов, председател на читалище "Братство“, където работи формацията. От 17.00 часа в читалището ще бъде открита фотодокументална изложба "47 години от създаването на Вокална формация "Неразделни“ с художествен ръководител Веселка Петрова.

Изложбата представя снимки, афиши, дипломи, грамоти, плакети от участия на Формацията в различни културни събития в страната и чужбина – фестивали, конкурси, концерти, национални празници.

Вокална формация “Неразделни" е създадена през 1975 година. През 2004 година работи към читалище "Пробуда“, а от 2005 година до днес – към читалище "Братство". Инициатори за създаване на формацията са група учителки по руски език начело с Виктория Димитрова и кюстендилския общественик Камен Очипалски. За ръководител на групата е поканен музикалния педагог Ангелина Милева.

От 1986 година художествен ръководител на формацията е Веселка Петрова. Под нейното ръководство се обновява репертоара и състава на певческия колектив.

През годините формацията изнася концерти в Украйна, Русия, Сърбия, Македония, Гърция, Унгария, Косово, Черна гора, Италия и Хърватия.

От създаването на Фестивала на руската песен, формацията е неизменен участник в неговите заключителни издания в град София. В момента формацията поддържа репертоар от 45 български хорови, популярни и народни песни и над 30 руски народни и авторски песни. Във формацията участват над 25 певици с различни професии.

Венцеслав ИЛЧЕВ