Отново "гръмна" магистралният водопровод ф 800 в кв. "Бриз-юг" Варна. Само на 50 метра по-нагоре от аварията, станала преди 3 седмици, днес отново се случи същата авария. И отново тя е в експерименталния участък от тръби от стъклопласт, положени през далечната 2008 година от старото ръководство на ВиК Варна. За щастие и голям късмет отново се разминаваме без жертви! Това заяви народният представител от "Възраждане" инж. Коста Стоянов, който посети мястото на аварията в морската столица, за да се запознае с нанесените щети, съобщиха от пресцентъра на партията. Инж. Стоянов припомни, че това е седмата авария за 11 години и всички те са станали в този експериментален участък. 

"Община Варна не е предприела никакви мерки през годините. Най-лошото е, че този участък не е включен за ремонт в големия проект на Воден цикъл за 140 млн. лв., който се изпълнява от 2019 година. Категорично може да се каже, че общината има голяма вина, защото след държавата тя има най-голям дял във ВиК дружеството. 

Освен това общината е задължена да участва в заданието за проектиране на този обект. И въпреки многото аварии на този участък през годините, той не е включен в проекта. 

Генералното решение е да се подмени целия участък от 130 метра, изпълнен преди 15 години от стъклопласт! И за съжаление, след като няма предвидени средства за това по големия воден проект, сега или общината, или ВиК Варна трябва да отделят допълнителни средства за ремонт на проблемния участък", коментира още народният представител от "Възраждане". 

Според инж. Коста Стоянов ремонтът със сигурност ще бъде или за сметка на общинския бюджет, т.е. на всички данъкоплатци във Варна, или за сметка на вероятно увеличение на ВиК таксите, което означава отново за сметка на данъкоплатците.

"Това е недопустимо и поради тази причина ние от "Възраждане" отново настояваме кметът на Варна да си подаде незабавно оставката!", каза в заключение инж. Коста Стоянов.