От Столичния инспекторат съобщиха, че тази вечер от 22 часа ще се извършват планирани измивания на улици на територията на столичния район "Студентски". 

Предстоят дейности по измиване на следните улици:

- Улици с МГТ

- Бул. "Андрей Ляпчев"

- Бул. "Св. Климент Охридски"

- Ул. "8-и декември"

- Бул. "Проф. Марко Семов"

- Бул. "Цариградско шосе"

(смяна: Нощна, от 22:00 до 04:00 ч.)

Контрол на терен се осъществява от екипи на Столичен инспекторат, които също организират и безопасността на участниците в процеса. Дейностите по измиване се извършват при благоприятни метеорологични условия.

Междувременно стана ясно, че в района ще се въведе временна организация на движението във връзка с предстоящо измиване на бул. "Симеоновско шосе“, предава Sofia24.bg. От Столичния инспекторат съобщиха, че във връзка с миенето на пътното платно, тротоарите и спирките на бул. "Симеоновско шосе“ в участъка от "Софийски околовръстен път" (СОП) до бул. "д-р Г. М. Димитров“ се въвежда промяна в организацията на движение, както следва:

От 00:30 часа до 04:30 часа на 25.04.2024 г. се забранява влизането на пътни превозни средства първо по западното пътно платно, а след това по източното пътно платно на бул. "Симеоновско шосе“ в участъка от СОП до ул. "проф. д-р Иван Странски“.

От 00:30 часа до 04:30 часа на 26.04.2024 г. се забранява влизането на пътни превозни средства първо по източното пътно платно, а след това по западното пътно платно на бул. "Симеоновско шосе“ в участъка от ул. "проф. д-р Иван Странски“ до бул. "д-р Г. М. Димитров“.

Умоляват се водачите на пътни превозни средства да се съобразят с временните забрани за движение и не възпрепятстват дейността. Контрол на терен се осъществява от екипи на Столичен инспекторат, които също организират и безопасността на участниците в процеса.