Районен съд – Варна одобри постигнато между страните споразумение, с признание на вината, по силата на което 33-годишен мъж бе осъден за извършен от него през м. януари тази година грабеж над минувач. Подсъдимият получи наказание от една година и шест месеца лишаване от свобода, изпълнението на което се отлага с 4 години изпитателен срок. Това съобщиха от пресцентъра на съда за "Фокус".

Самото престъпление е осъществено в ранните часове от нощта на 19 януари 2023 г. в квартал "Владиславово“, непосредствено след като подсъдимият проиграл в игрална зала голяма сума пари. Подсъдимият седял ядосан на пейка в квартала, заедно с партньорката си и обмислял как спешно да намери пари, за да си довърши играта в казиното. Тогава забелязал придвижващ се наблизо минувач, нападнал го и със заплахи го принудил да му даде мобилния си телефон и парите от портфейла. Виждайки банкова карта в портфейла на потърпевшия, той отново със заплахи, твърдейки, че носи хладно оръжие в джоба си, го накарал да изтегли от близък банкомат всичките си налични пари. Накрая, независимо от получените средства, подсъдимият изтръгнал чуждия портфейл с личните документи и карти, като впоследствие ги изхвърлил в тревни площи. Общата стойност на отнетите при грабежа чужди вещи е за близо 600  лева. 

33-годишният мъж е неосъждан досега. Причинените от деянието имуществени вреди са възстановени на пострадалия. В тежест на подсъдимия са всички направени по делото разноски. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.