"Полденс е един от най-младите спортове в света и все още тепърва се развива и надгражда от хората, които го практикуват. Полденс е много повече от спорт - полденс е магия и страст", това разказа за "Фокус", основателката на първата зала за полденс във Варна Христина Статева. Когато преди 9 години, тя решава да пребори стериотипите и да започне да се занимава именно с полденс, Христина дори не подозира за огромния интерес, който ще предизвика този спорт.

Залата се напълва с хора от различни възрастови групи - от деца до дами в завидна зряла възраст. Жени, а и дори мъже с различни професии и интереси.

"Това може би е един от най-подценяваните спортове - описвани често като "кълчене около кола", но само една тренировка развенчава всички митове.", казва още Статева.

"Причината е, че този спорт е страшно разнообразен - съчетава акробатика, хореография, гъвкавост и те предизвиква както физически, така и творчески, просто е невъзможно да омръзне или доскучее.", казва Христина.

Ирина Томова - едно от момичета, които посещават залата споделя своя поглед за нещата: "Това, което ме привлече в полденс, е на пръв поглед предизвикателната природа - изглежда изключително женствен спорт, невероятна красота и грация, изпълнява се уж с лекота, но зад всичко това се крият железни мускули и упорити тренировки."

"По време на тренировка хората "откриват" мускулчета в тялото си за чието съществуване дори не са подозирали или просто не са намирали начин как да ги активират до този момент.", казва още Христина.