Отмениха провеждането на 27-я Международен панаир на занаятите и изкуствата във Варна. Това съобщиха организаторите от "Булгарика" на страницата си. 

Съобщението бе публикувано вчера:

"Скъпи, приятели,

Политическите борби доведоха до истински хаос в администрацията на Варна. Взето е решение за недопускане на никакви събития в историческата част на Приморски парк, въпреки съгласуването на нашата схема на всички нива в държавата.

Със съжаление ви съобщаваме, че 27-мият Международен панаир на занаятите и изкуствата няма да може да се проведе. Множество културни събития във Варна отпадат заради неспособността на администрацията да се справи с текущите си задължения."

До края на май всички заплатили сума за участие ще получат кредитно известие, на базата на което сумата ще им бъде напълно възстановена. 

Международният Панаир на занаятите и изкуствата "Булгарика" бе най-голямото арт изложение в България. За своята 26- годишна история, панаирът се превърна в едно от най-атрактивните и очаквани културни събития за Варна и нейните гости, казват организаторите. Той бе място за изява на ясто за изява на едни от най-добрите автори в областта на изящното и приложно изкуство, художествените занаяти, музиката.