Продължават довършителните дейности по стадион "Христо Ботев", предава репортер на "Фокус". Работата не спира дори през почивните дни, а вчера и днес бе тествана озвучителната система.

Това е още един исторически момент за привържениците на канарчетата. На 18 март тази година след 9 години, 3 месеца и 6 дни феновете на Ботев Пловдив се завърнаха на стадиона.

Малко по-късно - на 31 март, стана факт и пускането на осветлението на "Колежа". Днес пък ви показахме и новите съблекални. Очакванията на всички са, че в края на април жълто-черните ще приемат Левски именно на стадион "Христо Ботев", каквито гаранции нееднократно даде Илиян Филипов.

"Фокус" припомня на своите читатели, че бизнесменът обеща при положителна развръзка с анекса за парите, окончателно да довърши стадиона до 15 октомври 2023 година, със 100 процента покрита козирка и изградена стъклена фасада.

На сесията на ОбС Пловдив преди дни бяха гласувани и предложенията за отдаването под наем на двата стадиона - "Христо Ботев" и "Локомотив". Футболните клубове ще трябва да плащат за общината съответно 5549,54 лева без ДДС за ползването на стадион "Христо Ботев" и 4853,99 лева без ДДС за стадион "Локомотив".