Становище на "Брадърс Секюрити Груп“ ЕООД:

На 18.06.2024 година в 20:32 часа в Дежурния център на "Брадърс секюрити груп“ ЕООД е получен сигнал аларма от паник-бутон на регистратурата на спешна медицина на УМБАЛ "Свети Георги“ ЕАД. Незабавно са изпратени два мобилни екипа и е уведомена оперативната- дежурна част на Второ РУ на МВР-Пловдив.

При пристигане на място охранителите установяват лице в явно нетрезво състояние, лош външен вид, изразяващ се в замърсявания по тялото и дрехите от човешки фекалии и урина, което лежи на земята на около 20 метра от входа на спешния център на болницата.

От охранителите е поискано съдействие от служителите на спешна регистратура да не се допуска лицето до лечебното заведение, тъй като му е оказана медицинска помощ и той вече е изписан. Нарушителя се е държал арогантно, използвайки нецензурни думи и обиждайки охранителите на английски език.

Служителите на фирмата остават на място и изчакват пристигането на органите на МВР, като същевременно пресичат няколко опита на лицето да влезе в болницата. При един от тях, след съприкосновение с наш служител и под влиянието на алкохол губи равновесие и пада на земята, където остава да лежи.

При пристигането на органите на МВР около 20.50 ч. полицаите разговарят със представител на болницата, след което заявяват на нашите охранители, че този случай не е за тях и те няма какво да направят и си тръгват.

Двадесет минути по-късно идва медицинско лице от болницата и човекът е качен на количка и вкаран в Отделението по Спешна медицина. "Брадърс секюрити груп“ ЕООД оказва пълно съдействие на компетентните органи за изясняване на всички факти и обстоятелства свързани със случая.

"Брадърс секюрити груп“ ЕООД изказва съболезнования към близките и роднините на починалия.