Ограничено е движението в района на стадиона в Казанлък, предаде репортер на "Фокус". Това се налага с цел осигуряване на обществения ред и недопускане на произшествия и във връзка с провеждането на "Казанлък мези" – фестивал на Балканската култура и кулинария част от Празника на розата в Казанлък. Срокът на действие на временната забрана за обществено ползване е от днес до 26 май /включително/  и от 31 май до 2 юни /включително/.

Ето и заповедта:

"РАЗПОРЕЖДАМ:

1. Да се затвори за движение, спиране и паркиране на ППС-та, включително и за велосипеди, ул. " Орешака “ в гр. Казанлък, в участъка от ресторант " Стадиона“ до разклона за с. Енина / еднопосочно/.

2.  Да се въведе временен режим на движение по обходните улици и булеварди: бул. " Освобождение“, Републикански път I-5 на север, към  съществуващата улична мрежа в  гр. Казанлък.    

3. Въведената временна организация за движение, спиране и паркиране не важи за следните, обслужващи фестивала ППС-та.

4 . Временната организация за движението на ППС – та да се въведе, след като са налице всички условия за организация и безопасност на движението, а именно:

4.1. Спазване изискванията на Закона за движение по пътищата.

4.2. Стриктно изпълнена на място сигнализация спрямо Закона за движение по пътищата.

4.3. Всички временни пътни знаци следва да се отстранят след отмяна на забраната за обществено ползване на улиците цитирани в т. 1, т.3 и т.4.

4.4. Да се осъществява  контрол на средствата, чрез които е въведена временна организация и безопасност на движението", пише в заповедта.